vineri, 5 mai 2017

Macar o data câstigator

Cristian era altfel decât colegii săi de clasă . El se culca devreme, iar dimineaţa se trezea cu o oră mai repede decât ceilalţi. Pentru ce? Pentru a fugi câţiva kilometri prin pădure. Alcoolul şi ţigările nu reprezentau nimic pentru el. Şi la alte lucruri renunţa de bună voie. Cristian era alergător de performanţă . El avea un obiectiv în faţa ochilor. El dorea să devină tot mai bun, ca să câştige la concursuri şi poate măcar o dată să obţină un mare titlu onorific. Sportul era „viaţa sa”. Toate se aliniau acestuia: hrana, programul, obişnuinţele.
Toate acestea le fac oamenii pentru o medalie trecătoare sau pentru o clipă de victorie, care trece repede şi se uită . Pe lângă toate acestea, ei nu ştiu dacă întradevăr vor obţine vreodată această victorie. Priviţi ce le scrie apostolul Pavel creştinilor din Corint şi comparaţi aceasta cu viaţa voastră de creştini! Cum se desfăşoară o zi de-a voastră şi care sunt obişnuinţele voastre? Sunteţi atenţi la hrana sănătoasă sau înghiţiţi orice murdărie, pe care o oferă mijloacele mass-media ochilor ş i urechilor voastre?
Şi creştinii au un obiectiv, un premiu pe care Domnul Isus Hristos vrea să li-l dea. Ş i acest premiu este cu mult mai valoros decât o victorie în sport; acest premiu este netrecător.

Mesagerul pãcii

Niciun comentariu:

Fii om

       Fiecare om are luptele lui, privim în jur și nu înțelegem de ce oamenii de la care avem așteptări nu par a creșt...