sâmbătă, 3 februarie 2018

Răscumpărat      “.. Mai inainte eram un hulitor, un prigonitor, si batjicoritor.. dar am capatat indurare..”

      Lui Isus nu I-a fost rusine de trecutul lui Pavel, nici nu I-a fost frica de ziua in care ar putea sa se intoarca la vechea viata, nici nu I-a spus sa stea cuminte, sa-si planga pacatele cat v-a trai si sa fie multumit asa ca a fost salvat. Nu, desi realitatea  este ca auzim aceste cuvinte.
Isus da o inima noua, o viata noua, o identitate noua, un destin nou.

      Mereu intalnim oameni-crestini aflati in impas, nestiind ce sa mai creada, cine sunt si unde se duc;   oameni pe fetele carora citesti lipsa a ceva..
Unii ne intrebam ce fel de crestini suntem, sau daca suntem de fapt si asta pentru ca avem zile ca si mancarea fara sare..

      Desi ar vrea, Diavolul nu poate sa ne smulga din Mana Lui, dar bineinteles ca isi foloseste toate instrumentele ca sa ne fure bucuria, linistea si increderea.
Cel mai adesea nici macar nu trebuie sa se osteneasca tare, ajunge sa iti aminteasca cine ai fost, ce ai facut sau ce ai spus, iar bucuria si starea de bine se fac nevazute cat ai clipi.

      Stii ca ai fost iertat de pacatele tale pentru ca Isus a platit la cruce pretul pentru ele, dar totusi, exista Acel lucru, unul singur poate, unul singur, ce iti vine in minte mereu si mereu, unul.. prea mare, prea greu pentru a fi iertat, crezi tu. Rezultatul? Un duh mahnit, nefericire, poate chiar descurajare totala.
Poate falimentul tau de a-ti tine promisiunile te-a adus exact in aceeasi stare, facandu-te sa crezi ca esti dintr-o categorie de crestini de mana a doua.

      Planul Diavolului este sa nu crezi Evanghelia, dar daca totusi ai crezut, macar sa te tina in condamnare, nefericit, neindraznind sa faci nimic in Numele Lui, ca apoi sa te recomande drept imagine a ceea ce inseamna crestin.. o imagine nefericita.


      Fie ca sunt gandurile tale cele ce te fac sa te vezi astfel, fie ca sunt ale altor oameni, iti amintesc intai de toate ca Dumnezeu nu are copii de mana a doua, iar apoi privind Adevarul, Pavel spunea: “multumesc Lui Dumnezeu     - ca m-a intarit, -m-a socotit vrednic de incredere, -m-a pus in slujba Lui, chiar daca.. ”

     Harul se arata in noi cu un scop: ca sa fim o imagine clara, pentru cei ce cred ca viata lor e dincolo de ceea ce indurarea Lui poate cuprinde.
     Cu cat mai aproape de El stai, lumina iti va arata mai clar intunericul din inima ta, si asta nu te poate face decat sa spui: “sunt cel mai mare pacatos”, dar acest lucru trebuie sa te conduca la bucurie si lauda, pentru ca ai fost iertat, nu la autocondamnare.

     Da, am facut multe greseli, am fost in multe feluri, dar acum!.. aceste cuvinte apar peste tot in Evanghelie, asa ca nu mai traii in trecut. Cand iti vin in minte ganduri negre din trecut, aminteste-ti aceste doua cuvinte: "dar acum", acum esti o creatie noua.
      In realitate exista un singur pacat, pacatul necredintei, toate celelalte denumiri le folosim pentru a ne vedea mai buni decat altii.

      Esenta lucrurilor nu sta in ce ai facut si ce nu, ce in relatia ta cu Dumnezeu.
Cand ai stat ultima data de vorba cu El sa-i povestesti despre bucuriile si visele tale? Problemele ti le stie bine de multa vreme..

      Acelasi Har extraordinar mantuieste cel mai cumsecade om, si e nevoie de acelasi har pentru a mantui cel mai temut infractor, nimic in plus, nimic in minus.
De aici inainte totul tine de credinta: ce si pe cine crezi?

      Crezi ca poti face anumite lucruri deoarece si altul a facut? Orizontul tau atunci se reduce la relatia ta cu acel om.
      Cand traim prin relatia noastra cu Tatal, si intelegem ca asta si doar asta conteaza vom fi preocupati nu de un lucru sau altul ce de modul in care deciziile noastre afecteaza relatia noastra cu El.

      In fata Lui toate pacatele sunt la fel, toti copiii Lui sunt la fel. Necazul tau nu e ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, necazul tau este necredinta, nu crezi ceea ce Dumnezeu spune.
La cruce Isus nu a clasificat pacatele si falimentele, ce a platit pentru toate, iar toti cei ce cred sa fie adusi la Viata impreuna cu Christos.

      Ce a curatit Dumnezeu TU sa nu numesti spurcat i s-a spus lui Petru, dar la fel de valabil ramane si pentru noi, fie ca ne referim la noi insine sau la cel de langa noi. “..Lucrul acesta l-a facut odata pentru totdeauna, cand S-a adus jertfa pe Sine Insusi.”

      “Sangele Lui ne curateste de orice pacat”. Nici o clasificare, nici o limita. Rezultatul este ca Dumnezeu ne vede neprihaniti. Suntem justificati, nu doar in clipa cand am crezut intai, ce pentru totdeauna; am fost imbracati in neprihanirea lui Christos!

      Tu, intreaga ta viata si personalitate esti ascuns in Christos, de aceea El nu iti vede falimentele acum, ce El vede perfectiunea lui Christos asupra ta, si daca acesta nu e motiv de bucurie, altul mai bun eu nu stiu.

      Daca am constientiza unirea noastra cu El.. acum nu mai este povestea ta, e a Lui, nu mai e imaginea ta, e a Lui!
      Mai poti sa te vezi acum nefericit si de mana a doua? Asta inseamna un Isus de mana a doua, iar asa ceva nu cunosc.

      In esecurile din trecut nu poti sa te vezi pe tine, poti sa vezi in schimb Harul Lui, care este mult mai mare decat orice faliment.

“Am fost un hulitor..” DAR..

      “Nu sunt vrednic sa propovaduiesc Evanghelia” nu am gasit nicaieri in scrierile lui Pavel, dar in schimb am gasit: “..am lucrat mai mult decat toti, totusi nu eu ce harul..”


      Ridica-te si intelege adevarul, tot trecutul e sters, esti una cu Christos, pacatele ti-au fost sterse pentru totdeauna.
      Nu te mai poti impiedica in ieri. Nu mai cauta scuze pentru a nu face nimic.

Esti o fereastra spre cer..


      “Bucurati-va totdeauna in Domnul!”

Niciun comentariu:

Fii om

       Fiecare om are luptele lui, privim în jur și nu înțelegem de ce oamenii de la care avem așteptări nu par a creșt...